Objektivt sett

Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

Mellan änglagårdar och statarlängor

Det blev en hemester i år. Inget konstigt med det. Många av oss har säkerligen spenderat sommaren på hemmaplan, eller åtminstone i det närmaste grannskapet. Bara några få mil bort, alldeles i grannskapet av Änglagård, åtminstone i samma kommun (Ulricehamn) men söder om rv. 40 ligger sjön Åsunden. 

Runt Åsundens svalkande vatten ligger de stora gårdarna tätt. Inget konstigt med det. Goda jordar och behagligt klimat. Majsfälten vajar sakta i vinden och sommaren dröjer sig kvar längs Åsundens stränder, åtminstone ekot av den...

Gjorde en kortare utflykt, ingen Wästgötaresa som Linné, även om vi båda håller floran kär:)

Varför, kan en ju undra. Jo på Åsundsholm spenderade min mor och hennes familj förmodligen en hel del tid ungefär samtidigt som Birgit Sparre skrev den första boken i romanserien om livet på gårdarna kring Åsunden i början av 1900-talet.

En mycket vacker trakt. Jag kan bara hoppas att statarna och deras barn oxå gavs tillfällen att njuta av den.

Den sista bilden är tagen med mobil, statare hade förmodligen inte råd med egna kameror. Inget konstigt med det... 

Inlagt 2020-09-01 22:43 | Läst 229 ggr. | Permalink
Ståtliga hus och mysiga grusvägar för ev äventyr. Och såna bastanta stenmurar som anlagts med mycket möda och svett. På den tiden jag hade mina bopålar i Småland sades det att dom var lika djupa som höga..vete tusan om det finns nån sanning i det.
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-09-03 11:53
Jag tror inte att de är som isberg, där bara en tiondel syns ovanför ytan. Men visst krävs det nog stadga från någon form av grundläggande arbete:)
Ligger säkert några livstidsarbeten nedlagda på alla de mil av stengärdsgård en ser längsmed vägarna. Ett hårdare arbete än att fotografera dem.
Allt gott!
//Morgan(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX