Objektivt sett

Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

The not so "big five"

Diskuterade en svensk, eller nåja i alla fall en småländsk variant av "Big five" för ett år sen eller så.

Nu blev det väl så att jag körde fast lite grann efter ett tag. Visst, föresatserna var goda - Men det där med naturfotografi är ju inte alltid så enkelt som en kan tro:)

Gav mig ut till Store mosse, som ju ligger i grannskapet. Det blev kanske inte så särskilt strapatsrikt. Och nääe, Store mosse utanför Hillerstorp är ingen savann, även om det kan te sig förvillande likt vid en hastig blick.

Men det har ju påståtts mer än en gång; att fem myror faktiskt är fler än fyra elefanter;) Postat 2020-08-23 05:57 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Bärkraft

Loggade nyss in, väntar på att gratängen ska ljumna till sig lagom nog för att kunna avnjutas och fick en liten stund över. Hittade en nog så spännande klickmagnet på förstasidan:)

Fotosidan Galleri.

Finns mycket där att förundras över - Man inser med ens hur mycket en har kvar att lära.

En inser, att amatörism oxå har sin charm, och att det finns väldigt många dugliga fotografer här. Kanske finns det plats för ett och annat blåbär oxå:)

Så nu ska jag - Efter gratängen, ägna mig åt att delge av svidande kritik, där svidande kritik är befogad. Jag kommer givetvis oxå att tokhylla en del av de bilder som får mig att sucka av välbehag, eller möjligtvis avund. Att göra samma sak, men på bloggsidan är lite som att diskutera med kollegor över en fika på jobbet. Lite mer vardag, eller möjligen lördag eller söndagseftermiddag och fika med kompisar. Men det här - Det är en vernissage. Det är helg(semester). Det är fest!

Emellanåt lär jag nog få uppsöka lite svalka...

It´s a dirty job but someone has to do it. Tur att en har utvecklat ordentliga arbetarnävar:)Postat 2020-08-20 20:18 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Till det som gror

Om en sår ett frö, så blir det förhoppningsvis något som växer upp. En planterar det i mörk näringsrik jord, vattnar och väntar. Tillför mer näring och väntar än mer... 

Ibland kan det ta tid, men oftast kan en skymta resultatet inom kort.

När det väl händer kan det växa långsamt - Ta god tid på sig och leva i maklig takt. För att det är liv det är frågan om, är ställt bortom allt rimligt tvivel. Ett liv som skiljer sig en aning från vårat, men likafullt liv. Vi kan njuta av dess skönhet, dra nytta av vad det förser oss med eller bara förbise det. Det finns där ändå, oavsett.

Men det kan oxå rasa iväg med en nästan exploderande hastighet. Skjuta i höjden och på bara någon månad nå oanade höjder. Allt som krävs verkar vara lite solenergi, en smula näring då och då, och en slurk svalt och gott vatten när det behövs. Det, och kärlek förstås; kärlek till det som gror och växer:)

Jag sådde tio frön i våras. Nu har jag tio vackra solrosor som lystet vänder sig mot gryningen varje morgon för att fånga solens första strålar. Snart slår de ut i full blom.

Jag älskar dem allihopa!Postat 2020-08-19 12:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Västgötaklimax

Det blir inte alltid som en tänkt sig. Alldeles för tidigt för att kunna se rådjuren...

Så då fick en ha lite span på den borne jägaren, host, host.

Är du beredd? Nu kör vi:)

Nu hörde jag något.

Hejhopp!

Bromsarrrrr!

Bara håll käft!Postat 2020-08-15 21:02 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

"Ko över Sarek"

Precis som kor ofta brukar ströva iväg mot ladan när det börjar bli dags för mjölkning; så kändes det för mig i morse. En liten stund innan alarmet på mobilen skulle väcka mig så öppnade jag de ljusblå och tittade ut i världen från min alldeles egna horisont. Det är i och för sig inget nytt - Det har fungerat så för mig ett antal år nu. Kanske är det något som drabbar en vid en viss ålder, minns inte att den funktionen existerade i ungdomen:) 

Jag stängde av alarmet och konstaterade att dag två på semestern hade startat.

En frukost i sakta mak. Vändstekta ägg. Vilade mig i form ytterligare en stund på soffan med katten Flora och P1 som sällskap eftersom jag anser att 05:45 kan vara en aning för tidigt att starta dagen, åtminstone när en har semester.

Apropå kor. De är ju både kompisar och grannar, så jag bestämde mig för att erbjuda dem en stund av min dag och en behaglig arbetsinsats. Med Flora i släptåg promenerade jag bort till dem och ställde upp stativet. Genast kom det fram en patrull ur kollektivet i hagen och nosade lite blygt på mig. Flora höll dock hårt på den sociala distansen. Hon har förmodligen stor respekt för det där med ko vid stängsel och allt annat som relaterar till liknande ämnen.

Ett par inställsamma kor och kalvar poserade ganska beredvilligt. Ett antal bilder senare konstaterades att saken förmodligen är biff! Dags att bege sig hem och redigera, göra något bra av alla de mödosamt hopsamlade pixlarna:)

Snart lunchdags... Dag två. Tänker på "Ko över Sarek" och ler. Den ska jag spela. Den är ganska bra.Postat 2020-08-11 12:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa