Objektivt sett

Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

"Ko över Sarek"

Precis som kor ofta brukar ströva iväg mot ladan när det börjar bli dags för mjölkning; så kändes det för mig i morse. En liten stund innan alarmet på mobilen skulle väcka mig så öppnade jag de ljusblå och tittade ut i världen från min alldeles egna horisont. Det är i och för sig inget nytt - Det har fungerat så för mig ett antal år nu. Kanske är det något som drabbar en vid en viss ålder, minns inte att den funktionen existerade i ungdomen:) 

Jag stängde av alarmet och konstaterade att dag två på semestern hade startat.

En frukost i sakta mak. Vändstekta ägg. Vilade mig i form ytterligare en stund på soffan med katten Flora och P1 som sällskap eftersom jag anser att 05:45 kan vara en aning för tidigt att starta dagen, åtminstone när en har semester.

Apropå kor. De är ju både kompisar och grannar, så jag bestämde mig för att erbjuda dem en stund av min dag och en behaglig arbetsinsats. Med Flora i släptåg promenerade jag bort till dem och ställde upp stativet. Genast kom det fram en patrull ur kollektivet i hagen och nosade lite blygt på mig. Flora höll dock hårt på den sociala distansen. Hon har förmodligen stor respekt för det där med ko vid stängsel och allt annat som relaterar till liknande ämnen.

Ett par inställsamma kor och kalvar poserade ganska beredvilligt. Ett antal bilder senare konstaterades att saken förmodligen är biff! Dags att bege sig hem och redigera, göra något bra av alla de mödosamt hopsamlade pixlarna:)

Snart lunchdags... Dag två. Tänker på "Ko över Sarek" och ler. Den ska jag spela. Den är ganska bra.

Inlagt 2020-08-11 12:08 | Läst 595 ggr. | Permalink
Vilken tur att du hade ett stängsel mellan dig och korna, jag som lider av koskräck anser att de inte är att lita på 😉. Men du fick fina bilder!
Nu är vi olika vi människor men jag anser att 05:45 är alldeles för tidigt på semestern, men du var kanske ute efter morgonljuset när du skulle fotografera?
//Anders
Svar från Morgan Åvitsland 2020-08-11 15:47
Hej Anders, och tack för din fina kommentar.
Ja, att stå på samma sida som dem hade nog varit förödande för objektivet. Komulen är ju ganska fuktig och emellanåt lite bufflig:)
Jag blev nöjd med bilderna, även om det alltid finns utrymme till förbättring. Har två olika skärmar vid redigering för att finna en slags medelväg, men blir trots det emellanåt förvånad när jag ser resultatet på en tredje (egna mobilen oftast)
Förmodligen kommer morgonrodnadens gudinna (Eos:) och jag att slå följe och nöja oss med allt senare morgnar vartefter semestern fortskrider.
Allt gott!
//Morgan
Trevligt med lite uppmärksamhet så där i den daggvåta gryningstimmen tyckte säkert kossorna..Flora verkar vara en smart katt och håller betryggande avstånd. Trots en katts snabbhet kan man inte vara nog försiktig. Stängsel tänker hon, är ingen biff för en stark kossa.
Under kosläpp för nåt år sen struntade en kossa fullständigt i att det fanns stängsel. Drängar och pigor fick leta på skogen en stund innan ordningen var återställd.
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-08-12 10:38
Hej Gunte!

Ja kossor är ju verkligen speciella varelser. Tycker om att se dem skutta runt när de är som gladast om våren och försommaren och inte riktigt har vant sig vid livet på ängen:)

Men det där med daggvåt gryningstimme känns mer som ett ideal, även om ljuset ofta är skirt och vackert då. Är nog egentligen lika förtjust i det ofta gyllene aftonljuset.

Det kan bli långa dagar om en är fotointresserad. Får allt passa på att vila när möjlighet finns. Där är kossor minsann en fin förebild:)
Allt gott!
//Morgan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?