Objektivt sett

Här får du ibland se hela bilden, men stundtals oxå läsa mellan raderna:)

The not so "big five"

Diskuterade en svensk, eller nåja i alla fall en småländsk variant av "Big five" för ett år sen eller så.

Nu blev det väl så att jag körde fast lite grann efter ett tag. Visst, föresatserna var goda - Men det där med naturfotografi är ju inte alltid så enkelt som en kan tro:)

Gav mig ut till Store mosse, som ju ligger i grannskapet. Det blev kanske inte så särskilt strapatsrikt. Och nääe, Store mosse utanför Hillerstorp är ingen savann, även om det kan te sig förvillande likt vid en hastig blick.

Men det har ju påståtts mer än en gång; att fem myror faktiskt är fler än fyra elefanter;) 

Inlagt 2020-08-23 05:57 | Läst 299 ggr. | Permalink
Ja lite vilt fick du ju se i alla fall från denna rätt så ointressanta plats. Skyddsvärd för framtiden men ganska torftig ur äventyrssynpunkt. En mosse är en mosse var du än befinner dig på spången. Kom dock att tänka på en liten trevlig sergeant från den blekingska lumpartiden som alltid skulle göra sig "lustig" över min härkomst. På Gotland finns det tre farlige djur, harar, starar å ekorrar :)
Dom lingonen räcker nog inte till krösamos..
Mvh/Gunte..
Svar från Morgan Åvitsland 2020-08-23 18:57
Hej Gunte:)
Ja, det är väl inte särskilt äventyrligt, med småvilt på Store mosse, men det är vida vyer på ett sätt som en inte är så bortskämd med om en inte har ett öppet landskap, kust, fjällvärld eller en på annat sätt obruten horisontlinje.

På de flesta håll i västra Småland känns det som att en bara har tillgång till något hundratal meter fri sikt innan tallar och granar skymmer sikten och blockerar ens horisont. Beklämmande om en inte har försetts med vingar eller själv har förmågan att finna en väg ut emellanåt.
Krösamos får vänta, blir mer blåbär än så länge.
M.v.h.
//Morgan(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX